Muziek op Maat met Ria

Voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ouderen Voor ontwikkeling, nostalgie en vooral plezier!

Activiteiten

Muziek afgestemd op de interesse van de klant

Of de klant nou Nederlandstalig, Engelstalig, kinderliedjes, nostalgische liedjes, rustige muziek, rock muziek, reggae muziek, noem maar op, wenst, heel veel is mogelijk. En het is altijd mogelijk dat ik me ga verdiepen in een bepaalde muziek stijl. Ik zal mezelf hoofdzakelijk begeleiden op de gitaar en zal de klant uitnodigen om mee te doen.

Muziek met kleine instrumenten

Door middel van kleine instrumenten zal ik de klant proberen uit te nodigen om mee te doen. Samen muziek maken, ritme gevoel ontwikkelen. Eigenwaarde ervaren, je kunt zelf muziek maken, je steentje bijdragen aan het geheel.

Muziek maken d.m.v kaartjes

Ik heb verschillende spellen met kaarten waarop plaatjes staan die een liedje uitbeelden. Dit kunnen kinderliedjes zijn, maar ook liedjes uit de oude doos, die bij ouderen veel los zullen maken. Al naar gelang de klant aan kan, kan er gekozen worden uit de kaarten. Dit kan uit de hele stapel zijn of uit twee kaarten die hem of haar voorgehouden wordt. Deze activiteit leert de klant een keuze te maken uit verschillende opties, en dat die keuze een gevolg heeft, het liedje van jou keuze wordt voor je gespeeld en gezongen!

Muziek klanken ervaren

Soms hebben mensen helemaal niets met liedjes. Dat kan, maar klanken of trillingen ervaren is vaak erg spannend. Daarom bied ik ook deze activiteit aan. De klanken en trillingen van een bekken, een gitaar, of een oceaan drum, of de klanken van een chimes kunnen vooral mensen met een ernstige verstandelijke beperking erg fascineren. Ervaar het maar. Concentreer je op de klanken en de trillingen. Een mooie concentratie oefening!

Muziek les

Het is mogelijk om eenvoudige muziekles te krijgen op keyboard of op gitaar. Ik zal werken met kleurenstickers op de toetsen van het keyboard en met notenbalken met gekleurde noten. Er zal al snel een klein eenvoudig liedje gespeeld kunnen worden. Ook gitaar spelen is mogelijk. Vaak worden er drie snaren gebruikt waardoor het spelen op de gitaar eenvoudiger wordt. Dit zal wat meer doorzettingsvermogen vragen van de klant, maar ook hier zal er al snel een klein liedje begeleid kunnen worden. Hierdoor zal de eigenwaarde van de klant groeien. Wel is het de bedoeling dat de klant zelf het instrument bezit.

Bewegen op muziek

Er bestaan veel kinderliedjes met bewegingen. De motoriek wordt getraind, het eigen lichaam wordt ontdekt. En bovenal wordt er samen veel plezier gemaakt!


Wie ben ik

placeholder

Hier vertel ik een klein beetje over mezelf en over mijn passie wat betreft muziek. Op mijn 9e ben ik muziek gaan maken bij een Fanfare hier in het dorp, waar ik de cornet heb gespeeld. De cornet is het franse zusje van de trompet. Bij de fanfare heb ik noten leren lezen. Op mijn 11e heb ik orgelles gehad. Waardoor ik me enigszins red op een keyboard of een piano. Later heb ik gitaar les gehad en ben ik mezelf gaan begeleiden op de gitaar. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar mooie nummers van bv. De Beatles of Simon and Garfunkel of Acda en de Munnik. Verder heb ik veel Nederlandstalige muziek, waar voor ieder wat wils tussen zit.

Al ruim 25 jaar werk ik in de gehandicapten zorg, en ik maak ook al zo lang muziek met en voor deze doelgroep. Ik zie dat mensen er enorm veel plezier aan beleven en een fijne tijd hebben. Voor de EMB groep is muziek een mooi middel om goed door te ademen wat hun gezondheid erg ten goede komen.

Ook in de ouderenzorg heb ik gewerkt en heb ik gemerkt dat muziek een belangrijk middel is om herinneringen op te roepen, en verhalen los te maken. Samen zingen verbind en houd de mens jong.

Graag wil ik deze activiteit aanbieden aan deze doelgroepen, in hun eigen thuis situatie, waar men zich thuis voelt en veilig voelt. Één op één, of in een klein groepje. Verderop op deze site kunt u zien wat ik te bieden heb aan verschillende muziek activiteiten.


Contact

* Deze velden zijn verplicht.